Aquapol szigetelés: salétromos, vizes, nedves, penészes fal, salétrom, dohszag, penész ellen: +36 30 398 7325

Falszaritas.org
peneszes_jarolapvizes_nedves_falak_szaritasa_1fal_gomba_vizesedes


Gyakran felmerülő kérdések

- Értem, hogy vizesedik a fal, de miért málik le az állandó javítás ellenére a festés, a vakolat?

+ A talajvíz nincs állandóan jelen, ha visszahúzódik otthagyja a magával hozott sókat, melyek kristályosodva tágulnak,s az így létrejött nagy nyomásnak nem állhat ellen  festék, vakolat,tégla, vályog, vertfal, beton, műkő, semmilyen lábazat.

- Az internetről több eljárást megismertem. Az Ön által ajánlott mitől lenne jobb?

+ Anélkül,hogy mást minősítenék, inkább a mi szigetelési, falszárítási, és egyéb alkalmazott technológiáinkról tájékoztatom, melyek az alábbiak miatt fekszenek biztos alapokon:

1. mi csak a szigetelés kialakításával és a falkiszárítás utáni technológiákkal foglalkozunk, az idén már 20 éve. Azóta folyamatosan jelen vagyunk a piacon, szolgáltatásaink azóta elérhetőek/állandó fejlesztés mellett/, akárcsak vállalatunk, ami nem mondható el más „fantom” cégekről. Ezért is merünk az igen magas 20 éves garanciavállalással munkáinkat biztosítani.

2. már 14 Európai országban vagyunk jelen, telepítéseink száma meghaladta a 40.000-es számot, melyek alapján statisztikailag alátámasztott a közel 100%-os eredményes, és végleges megoldás.

3. referenciáink mind a magán, mind a közületi szférában bizonyítják az utólagos szigetelési, falszárítási és helyreállítási technológiáink magabiztos alkalmazását. Ezek a referenciák megtekinthetőek a most átadott látványos prospektusainkban, de akár honlapjainkon is / www.falszaritas.org / .Ugyanezt támasztja alá számtalan lakossági, és intézményi köszönő levél is.

4. az ISO bizonyítványon kívül rendelkezünk több szándékosan függetlenként választott minősítő, mérést végző intézmény bizonyítványával, melyeket elégedetten hozunk nagy nyilvánosságra prospektusainkban,honlapjainkon         / www.falszaritas.org /.- Mi köze a vizes falnak a fűtési költségekhez?

+ A következő remek tulajdonsága a nedves falnak, hogy kiválóan vezeti a hőt. Minél magasabban van a házad falaiban a víz, annál nagyobb felületen teszi ezt. (Próbálja csak meg a forró tepsit vizes ronggyal kivenni a sütőből!) Milyen hatással van ez szerinted a fűtési költségeidre?

- Mitől salétromos a fal, mitől pereg le a festék, a vakolat újra és újra?

+ Tudta, hogy a víz egy hűtlen társ? Mihelyt a vakolat felületére ér, elhagyja a magával hozott sókat, elpárolog. Szegény só meg ott marad a vakolatban, és ha már ott van, elkezd száradni, megszilárdul, ami nála - ellentétben velünk - erős térfogat növekedéssel jár. (Tett már esetleg egy üveg sört a fagyasztóba úgy, hogy véletlenül ott maradt?) Ezt pedig a festés és a vakolás nem tudja elviselni, úgy járnak, mint a fagyasztóban felejtett sörünk.

- Miért lesz penészes minden, miért ez az erős dohszag?

+ Télen ezek a falak a belső felületükre vezetik a kinti hőmérsékletet ("süt a hideg"), így ugyanaz játszódik le, mint amikor nyáron előveszel a hűtőből egy üveg hideg italt, és néhány perc múlva csak úgy gyöngyözik rajta a kicsapódott pára. Csak ez a pára most a  szoba falán fog gyöngyözni.

A penészgombák meg örömtáncot járnak majd rajta... Először csak egy kis részen, aztán egyre elszaporodnak, és végül már a szekrényben lévő ruháknak sem tudnak ellenállni. És nem biztos, hogy a penész-parfüm a legjobb belépő egy  buliba, vagy a dohos szag egy meghitt esti vacsorához.

- Azt vettük észre,hogy egyre többször és egyre gyakrabban
kell vakolni, festeni.Miért?

+ A nedves, salétromos házak felújítását rövidebb időközökben kell végezni, mint a szárazakét, ráadásul, amíg a valódi okot, a falszigetelés sérülését, vagy hiányát nem szüntetted meg, minden egyes vakolásra és festésre költött forintod ablakon kidobott pénz.

- Ezek a körülmények az egészségre is hatással vannak?

+ Ugye Önnek is fontos, hogy a családtagjai és Ön egészséges könyezetben éljetek? Ezt azonban a vizes, dohos szagot árasztó falak nem teszik lehetővé, ráadásul az ilyen falakban könnyen elszaporodnak a különféle kártékony élőlények. Számtalan, sokszor csak hosszú idő alatt kialakuló, súlyos betegséget okozhatnak, ráadásul olyan alattomosan, hogy sokszor évekig panaszmentes vagy (esetleg néhány kellemetlen tünetet érez magán: itt-ott belenyillal az ízületeibe, néha nehezebben jön a levegő, köhögési inger jelentkezik), és mire észbekap, már olyan folyamatok indultak be, amiket gyakran nem lehet visszafordítani.

- Milyen lehetőségem van a sávszigetelés helyreállítására, vagy ha azt nem is tették be annak idején, mit tehetek? Mik az előnyök-hátrányok?

+ Ha végre tartósan megmaradó vakolatot, penészmentes falakat, egészséges levegőt akar az otthonában, akkor ehhez először ismeje meg azt a 3 féle utólagos szigetelési technológiát és összehasonlításukat, amik - kifogástalan kivitelezés esetén - nagy biztonsággal meg tudják oldani a salétromos, vizes falú épületek kapilláris víz elleni szigetelését.

 

1. Aquapol falszigetelési eljárás

Ez a falszigetelési mód a ma ismert szigetelési eljárások között az egyik legmodernebb és leggazdaságosabb szigetelési forma, a csúcstechnológia ötvözete a költséghatékonysággal.

Az épületben egy készülék kerül elhelyezésre, mely megszünteti a falazóanyag kapillárisainak felülete és a vízmolekulák közötti kapcsolódást (felületi feszültség), így a víz felfelé tartó áramlási iránya megváltozik, és saját súlyánál fogva visszakerül a talajba.

Amíg a készülék az épületben van, addig a víz kapilláris úton a falazatban nem tud felhatolni. Alkalmazásakor nincs szükség bontásra. A készülék felszerelése, a beállítások és a szükséges mérések elvégzése mintegy 3-4 órát vesz igénybe.  
Jellemzői:

 • A szigetelést tartószerkezeti bontás nélkül lehet elvégezni
 • Kicsi a helyszíni munka igénye, ezért más utólagos szigeteléssel összehasonlítva kedvező árú a rendszer
 • A technológiához alapszolgáltatásként helyszíni részletes nedvességdiagnosztikai vizsgálatok tartoznak. A vizsgálatok ciklikusan ismétlődnek, így a megrendelő figyelemmel tudja kísérni az épület száradását
 • A mérések másik előnye az utólagos korrekció, hibaelhárítás anélkül, hogy nagyobb műszaki probléma adódna
 • Épületen belül kell a készüléket elhelyezni.

2. Lemezbesajtolás

A felszivárgó talajvíz útját úgy vágjuk el, hogy a téglasorok közé speciálisan kiképzett, korrózióvédelemmel ellátott, görbékkel egymásba kapcsolódó acéllemezt préselünk be. Az alap egy erős acélkoronát kap, melynek tartóssága még agresszív talajvíz ellen is védelmet nyújt. A szigetelés elvégzése után, mivel a fal nem kap vízutánpótlást, természetes párolgással oldalirányba megkezdődik a fal száradása.

Jellemzői:

 • A vakolatot a besajtolás síkjában 15-20 cm szélességben el kell távolítani.
 • A munka megfelelő elvégzése szemrevételezéssel bármikor ellenőrizhető.
 • Csak fúgaszerűen felépülő falaknál alkalmazható.
 • Megfelelő alkalmazás esetén a falszerkezet statikai állapota nem változik.
 • Falszerkezeti bontás, fűrészelés, sorozatfúrás nem szükséges.
 • Cr-Ni lemez használata esetén az épület teljes fennmaradása alatt biztosított a szigetelés hatásossága.

 3. Magas nyomású injekálás

Meghatározott távolságokban 12 mm átmérőjű furatokat készítünk a falazatba, majd ezekbe magasnyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk. Ezután egy speciális géppel 1-300 bar nyomással injektáljuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvesség tartalmától, lehet szilikon, műgyanta, vagy kovásító oldat. E technológiával utólagosan kiváltható a vízszintes és a függőleges szigetelés is.

 

Jellemzői:

 • Alkalmazása a vakolat részleges roncsolásával jár.
 • A falazat teljes kiszáradásáig a sérült vakolatot helyreállítani nem lehet.
 • A függőleges szigetelést is ki tudja váltani..
 • Vályog épületekben nem alkalmazható.
 • A fal kiszáradása lassabb, mivel csak oldal irányba tud száradni.

Előnyök-Hátrányok:egyszerűbb egy szakmai táblázat

 

Aquapol eljárás

Lemez-
besajtolás

Nagynyomású
injektálás

Alkalmazhatóság

 

 

 

Vályogon

 

Tömör téglán

Lyukacsos téglán

 

Tufa

Terméskő

 

 

Beton

 

Salak

 

Kivitelezés

 

 

 

Zaj -és pormentesen, bútor tologatás nélkül

 

 

Kevesebb, mint 1 nap alatt

 

Előzetes vakolateltávolítás / roncsolás nélkül

 

 

Garancia

 

 

 

20 év szavatosság

Pénzvisszafizetési garancia

 

 

Száradási folyamat

 

 

 

Oldalirányba

Lefelé

 

 

Száradási idő

0,8

1

1

Költségek

 

 

 

 

0,4-0,6

              1

             0,8     

 

Amit garantáltan megoldunk szolgáltatásainkkal.
Mindenfajta épületszigetelés, vízszigetelés, falszigetelés, utólagos szigetelés, sávszigetelés, vályog, vertfal, beton, tégla, szilikát, tufa, bármely anyagból készült falazat szigetelése, a salétromos, vizes, nedves, penészes, párás, dohszagú fal, falazat szigetelése, falszárítása, víztelenítése, az AQUAPOL rendszer alkalmazása. Emellett gondot fordítunk arra, hogy létre jöjjön a vizes fal szigetelés, a nedves fal szigetelés, a párás fal szigetelés. Mindezt akár különösebb bontás, szemetelés, felfordulás nélkül is elvégezhetjük, falszárítási módszerünk végleges megoldás, 20 év garanciával. Falszárító szolgáltatásunk egyben megszünteti a salétrom, pára, penész, dohszag, talajvíz, felszállóvíz, málló, leválóvakolatokat és festéseket, megtekintésreajánljuk referenciáinkat! A falszárítás tehát, egy olyan végleges és költség hatékony megoldás, amely egyszeri befektetést igényel csupán, és alkalmazható a családi-, lakó, társasházakra, közintézményekre, hivatalokra, templomokra is.
 info@falszaritas.org  http://www.falszaritas.org T.:30/3987325